Happy New Year 2010

สวัสดีปีใหม่ ๒๕๕๓

วันจันทร์ที่ 22 ตุลาคม พ.ศ. 2550

Spicy minced pock*Laab moo*ลาบหมู*

200 g Lean pork, minced or finely chopped
3 tablespoons water
1 tablespoon lemon juice
1 tablespoon fish sauce
1 large oinon, finely sliced
1 tablspoon finely chopped spring oinons
2 tablespoons rice,dry-frid and ground
4 tablespoons fresh mint leaves
1 tablespoon finely chopped fresh coriander leaves
1 tablespoon finely sliced lemon grass
1/2 teaspoon chilli powder or finely chopped fresh chilli
Garnish
fresh basil leaves,coriander leaves, mint leaves, chilli,lettuce leaves, long thai beans, sliced cucumber.

In a sauce, braise pock water using a wooden spoon to separate, until pock is medium- rare and still quite pink. Remove from heat.
combine pork with lemon juice, fish sauce, onions, spring onions, ground rice, mint leaves, coriander, lemon grass and chilli powder. place in mound on a bed of lettuce leaves and decorate with garnishs of your choice.

ลาบหมู*สะไป๊ซี่ มินเส็ด พ็อค*
200 กรัม หมูสับ
3 ชต น้ำ
1-2 ชต น้ำมะนาว
1 ชต น้ำปลา
1 หัวหอมใหญ่ หั่น สะไล้ดบางๆ
1 ชต หอมสด หั่น
2 ชต ข้าวคั่ว
4 ชต สะระแหน่ หั่น
1 ชต ผักหอมป้อม เด้ดใบ
1 ชต ตระไคร้ หั่นบางๆ
1/2 พริกป่น หรือพริกสด
ผักที่ใช้แต่งหน้า คือ ใบโหรพา ผักชีหอม ใบสลัด ถั่วฝักยาว แตงกวาหั่น

ใส่น้ำในกระทะ ใส่หมู คนไปมาด้วยไม้ จนกระทั่งเปลี่ยนสี เอาออกจากความร้อน คลุกทุกอย่างให้เข้ากัน โรยหรือตกแต่งตามชอบ

ไม่มีความคิดเห็น: