200 g lean beef steaks
2 tablaspoons water
1 tablespoon lemon juice
1 tablespoon fish sauce
1 cucumber, sliced
1 large oion, sliced
1 tablespoon chopped shallots
1/2 teaspoon fresh or dried chilli
1 tablespoon chopped fresh coriander leaves
2 tablespoons fresh mint leaves
6 lettuce leaves, to serve
garishes of your choice
Barbecue or grill to medium-race.
Cut into thin slices
In the wok braise beef in warm water until pink. Remove from heat add everythihg. ganishes.
ยำเนื้อ
200 กรัม เนื้อสเต๊ก ย่าง
2 ชต น้ำ
1 ชต น้ำมะนาว
1 ชต น้ำปลา
1 ลูก แตงกวา
1/2 พริกแห้งหรือพริกสด ตามชอบ
1 ชต ผักชีไทย หรือ ผักหอมป้อม
2 ชต สะหระแหน่
6 ใบสลัด
ผักแต่งหน้าตามชอบ
ย่างเนื้อพอสุก ตามชอบ หั่นบาง ๆ อย่า ทำสุกมาก ผสมทุกอย่างตามชอบ เสริพทันทีเป็นกับข้าว หรือ กับแก้ม
สมัครสมาชิก:
ส่งความคิดเห็น (Atom)
ไม่มีความคิดเห็น:
แสดงความคิดเห็น