Happy New Year 2010

สวัสดีปีใหม่ ๒๕๕๓

วันอาทิตย์ที่ 1 กรกฎาคม พ.ศ. 2550

Grill Chicken,my father style(Gai Yang) ไก่ย่าง

Barbecued chicken
1 Chicken,chopped garlic, pepper,salt, oil, Red ant from the mango tree.
Rub chicken with marinate. covered from 1 hour to overnight.
Barbeque over grill or hot coal until golden brown and crispy. about 45-1 hour and 10 minutes
Serve with Thai sticky rice
*I remember the way my father make *Gai Yang* He took the chicken stick in to the ant net on the mango tree.He said that, it would taste and smell good.
ไก่ย่าง แบบพ่อของฉัน
ไก่ 1 ตัว, กระเทียนสับ ราวครึ่งหัว เกลือ พริกไทย อย่างละหยิบมือ, น้ำมะนาว จาก 1 ลูก, น้ำมันพืช,มดแดงสด จากต้นมะม่วง,
ล้างไก่ ทาด้วย น้ำมะนาว กระเทียมบด เกลือ พริกไทย. เก็บในตู้เย็น 1-ทั้งคืน นำเอาไก่ไปจิ้มรังมดแดง ก่อนย่าง
*พ่อบอกว่า อร่อย และหอม*
sticky rice ( Kao Neov )
Soak glutinous rice in the wather overnight, drain and steam 30-40 minutes
Remove from heat, Fluft with fork. Serv at once with Barbecued chicken.

ข้าวเหนียว
แช่ทั้งคืน ใส่ฮวดนึ่ง 30 นาที ยกออกมาส่ายข้าวด้วยไม้ ใส่กล่องข้าวเหนียวที่มาจากขอนแก่น เสริพทันทีกับไก่ย่าง หรือ ลาบ
และผักสด ตามชอบ

ไม่มีความคิดเห็น: